ЩОДЕННИК МОТОВОЛОЦЮГИ

Головна » 2010 » Червень » 30 » ПО ПІЦЦОТ (ДОЦЕНТ-ТРОФІ 2010)
ПО ПІЦЦОТ (ДОЦЕНТ-ТРОФІ 2010)
15:26

27 червня в мальовничій місцевості поблизу райцентру Шишаки Полтавської області фінішував черговий ендуро-пробіг ПО ПІЦЦОТ-2010. За регламентом учасники мусили самостійно прокласти маршрут від домівки до заздалегідь відомої точки фінального табору таким чином, аби проїхати щонайменше 500 кілометрів, з яких не більше ніж 10% припадало б на асфальт. Учасники їхали на різноманітних мотоциклах класу ендуро, від жорстких до паркетних, кубатурою від 250 до 1200 см3. Подорож повинна була відбуватися в автономному режимі, що потребувало везти з собою туристичне спорядження.

40 учасників девятьма командами та два одинака стартували з Києва, Дніпропетровська, Харкова та Донецької області. Метою пробігу було не найшвидше доїхати, а отримати певну кількість пригод, знайти та дослідити цікаві куточки Батьківщини, познайомитись з цікавими людьми, при цьому не забувати проводити фото- та відеозйомку. Більшість учасників здолала свої маршрути за 2-3 дні.

В фінальному таборі на березі чарівного Пселу нарешті відбулася загальна зустріч. До ночі давні друзі ділилися враженнями, відбувалися нові знайомства. На учасників пробігу чекала польова кухня, пляж та спортивні розваги: волейбол, бадмінтон, шахи та фірмове змагання Доцент-трофі – заплив на гумових жінках. Тим часом оргкомітет збирав треки GPS, що підтверджували здолання маршруту, та кращі фотографії. Ввечорі відбулася нагорода переможців.

В номінації „ За найдовший пробіг” нагороду отримав Zhuchek з Харкова, який наодинці здолав 1500-кілометровий маршрут. Його звіт про подорож можна прочитати трохи нижче. Кубок „За кращий фотозвіт” отримала група з Харкова (Vilen, Shrek, Hershi), фотографії якої крім креативу та драйву вразили оргкомітет неабияким відчуттям гумору. Переможцями в номінації „Найскладніший маршрут” була визнана група з Донбасу (Navigator, Барін, Кок). Вони успішно здолали підвісні мости, глибокі броди, розмоклі чорноземні дороги та багато інших перешкод незважаючи на те, що в складі групи були два важких мотоцикла – XT660R та XRV750 Africa Twin. І, нарешті, нагороду „За найцікавіший маршрут” отримала група киян, що пересувалася в складі 7 мотоциклів та 2 квадроциклів (!!!).

 

 

ЩО ТАКЕ ДОЦЕНТ-ТРОФІ?

 

Доцент-трофі було започатковане засновником та керівником сайту mototravel.info Борисом «Доцентом» Філатовим восені 2007 року. Спочатку захід мислився як привід зібрати друзів та влаштувати для них одноденну позашляхову пригоду в стилі „квест”.

В першому Доцент-трофі брали участь лише сім осіб з Києва та Дніпропетровська. Але завдяки сайту ідея стрімко набрала популярності, і на Доцент-трофі влітку 2008 року зібралося вже близько 20 мотоциклістів. Географія учасників розширилася представниками Харкова, Полтави та Росії. Цього разу була підготована траса ралі-рейду з GPS-ориєнтуванням довжиною 80 км, що пролягла лісами, болотами та дюнами обабіч річки Самари. Вперше і в останнє Доцент-трофі відбулося у форматі змаганнь. Зважаючи на велику кількість травмованих наступне „Доцент-трофі. Перевантаження” восені 2008 року повернулося до концепції квесту. 

А в 2009 році був винайдений поточний регламент – ПО ПІЦЦОТ. Того року фінальний табір розташувався в гирлі Ворскли, там зустрілись близько 30 ендуристів.

Акція рік від року збирає все більше людей. Хоча Доцент-трофі не є закритим клубним заходом, це і не зльот в звичайному розумінні. Засновник та організатор, що надає своє імя трофі, чекає перш за все на активістів сайту mototravel.info, на якому, до того ж, відбувається й реєстрація майбутніх учасників. Для спільноти ж „Мототревела” крім авантюрної пригоди участь в Доцент-трофі ще й чудова нагода зустрітися „в реалі” з іншогородніми та закордонними друзями.

















Група "Харків-1" ( Olexa, Burkutun, Chelsea)



















Група "Харків-2" (Vilen, Shrek, Hershi)



Група "Донбас" (Navigator, Баринб Кок)







Serzh (Харків)







Група "Київ-2"






















































В таборі. Фото Burkutun та Євген Лаптєв
Переглядів: 822 | Додав: olexarider | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]